dilluns, 20 d’abril del 2009

Joan Francesc Mira en la seva secció a la revista El Temps

Els articles d'un erudit sempre són deliciosos, a banda que puguin ser esplèndids, lúcids, entretinguts i com sigui que se'ls vulgui adjectivar.
En el número 1292 de la revista El Temps, a la secció d'opinió anomenada "El temps que corre", pàgina 98, i que va a càrrec del professor Joan Francesc Mira, un altre assaig que pot presumir d'expressar els pensaments de molts de nosaltres i del qual enganxo un extracte minúscul que pot consultar-se al web de la revista que linko al títol.
Afortunadament pot gaudir-se l'article sencer a la versió en paper que no crec que costi gaire de trobar, ni que sigui demanant-la a l'editorial.

"Sobre pintors i museus
“Aquest art contemporani és compost d’una minoria de productes de consistència indubtable i d’unes infinites banalitats insubstancials: la diferència és que, ara, la insubstancialitat ocupa gairebé tot l’escenari, omple museus, consumeix una proporció desmesurada de diners públics, i així l’estafa massiva va entretenint el personal” Sic.

I el que és més preocupant, sota el meu humil punt de vista, és la quantitat de persones que veuen el mateix que veig jo i que veuen molts altres, que pretenen fer-nos creure que veuen el mateix que veuen aquells qui mouen tots aquests interessos estètics. Tal vegada podríem fer un esforç i intentar de veure-hi, també.

Qui és que diu que la fe no existeix?