dissabte, 20 de setembre del 2008

I quin mal hi ha?


http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7627047.stm

D'acord amb l'enllaç de més amunt (BBC NEWS), hi ha hagut aldarulls a Colònia perquè una gent d'extrema dreta volia fer tot un seguit d'actes posant de manifest la musulmanització d'Europa.
Resulta que una altra gent d'extrema esquerra, volia rebentar els actes per què consideren aquesta gent d'extrema dreta racistes i els qualifiquen de nazis.
No acabo de veure quin és el problema que a Europa, la nostra santa, vella i nostrada Europa, les diverses comunitats que la componen puguin gaudir amb llibertat dels seus trets característics, aquells que els són propis i amb els quals s'identifiquen.
Portem un fotimer de segles aguantant la construcció d'esglésies arreu perquè el context històric, social i cultural del continent ho demanava i ho mantenia, molt bé. Quina és la causa que ha de justificar que si el context canvia, no hagin de canviar les característiques socials i culturals del conjunt dels europeus?
Un musulmà que viu i treballa a Europa i, que fins i tot potser hi ha nascut, no és europeu? I si aquesta persona és europea perquè no ha de poder tenir una mesquita a la seva ciutat o al seu poble com té una església catòlica o protestant un català o un francès o un britànic?.
Perquè els jueus han de continuar tenint por a fer sinagogues, si com és sabut hi ha més jueus al nostre continent que no pas a l'Estat d'Israel?.
Francament, no entenc tanta por.
Si les persones no trobem com integrar la multiculturalitat del món , l'estem condemnant a l'extinció, perquè tot allò que no és compartir és partir.